PARFUMUL SOLID - UN RITUAL VECHI, O NOUĂ EXPERIENȚĂ SENZORIALĂ ȘI OLFACTIVĂ

 

Istoria parfumului solid datează din vremurile Egiptului antic, când se utilizau ca baze combinații de grăsimi animale în care se integrau extracte macerate din plante, rășini, miere și alte elemente cu miresme îmbietoare sau chiar terapeutice. Se crede că însăși Cleopatra a inventat un amestec de cardamom, scorțișoară și ulei de măsline. Mai mult, în Occident, parfumul în varianta lui lichidă a apărut abia în secolul XII, cand s-a descoperit procesul de distilare al alcoolului. 

A fost readus în atenția noastră în 1925 de către Molinard, cand a creat  “Concreta”, din ceară parfumată ce provenea de la flori.  

În zilele noastre, parfumul solid este făcut din unturi vegetale, ceară de albine, ceruri florale, uleiuri esențiale sau rășini care sunt topite împreună. Unul din marile avantaje ale acestora este că nu conțin alcool, ceea ce le face prietenoase chiar și pentru cele mai sensibile tipuri de piele, iar în timp ce pielea rămâne hidratată, simțurile se răsfață în aromele ingredientelor prețioase.

De ce să folosești parfum solid?

Păi poate pentru că…e atât de mic încât il poti strecura în orice tip de geantă? Forma lui extrem de practică îți permite să îl transporți oriunde în lume, în bagajul tău de mână sau în poșetă. 

Deasemenea, poate fi mai sigur pentru sănătatea ta chiar și pe plajă, astfel că îl poți purta fără să te temi de apariția petelor pigmentare. Poate fi un produs sustenabil, dacă ne gândim că necesită mai puțin ambalaj și recipientul poate fi reutilizat. 

Cum se aplică? 

Este foarte ușor de utilizat, se aplică o cantitate mică cu ajutorul degetului, cu mișcări circulare, pe zonele de puls de la încheieturile mâinilor sau pe gât. Căldura pielii va ajuta parfumul să emane o urmă parfumată atunci când ești în mișcare. Folosirea parfumului solid în fiecare zi poate deveni un gest ritualic care te va îmbrăca subtil cu parfumul preferat. De aceea, nu uita să îl iei cu tine pentru a-l aplica ori de câte ori simți nevoia.

Noi am creat pentru tine trei tipuri de parfum solid, cu arome unisex, fiecare având o expresivitate aparte. Le-am creat din ceară de albine, ceruri florale și uleiuri naturale foarte prețioase. 

 

HOLY WOOD A fost creat pentru a aduce o stare de pace, concentrare și calm. În centrul acestui parfum solid se află Palo Santo sau Lemnul Sfânt, ce crează sinergii blande cu lemnul de santal și tămâie. Îl poți folosi în practicile tale de meditație sau te poți bucura de el așa cum este, pe întreg parcursul zilei. 

Notele principale din Holy Wood: Palo Santo, Vetiver, Cedru, Lemn de santal, Tămâie, Neroli.

JASMIN SAMBAC În inima acestui parfum solid se află Iasomia, "La Fleur". Această comoară olfactivă surprinsă într-un parfum solid oferă un parfum senzual și relaxant care va rămâne aproape de pielea ta pe tot parcursul zilei. Iasomia are o aromă calmantă și totodată euforizantă, care binedispune și favorizează gândirea pozitivă. Parfumul de iasomie este foarte complex, iar acest parfum solid te va ajuta sa-i descoperi fiecare fațetă.

Note principale din Jasmin Sambac: Iasomie, Lemn de Cedru și urme ușoare de absolut de trandafir. .

ROSA DAMASCENA Un omagiu adus florii omniprezente care ne farmecă de fiecare dată când o mirosim. Această floare mistică și străveche, trandafirul, a fost în centrul lucrărilor poeților, artiștilor și parfumierilor deopotrivă. Noi am încercat să surprindem spiritul său frumos care simbolizează frumusețea, dragostea și pasiunea.

În timp ce unele parfumuri florale pot fi prea dulci pentru gusturile tale, notele de trandafir din acest parfum sunt suficient de puternice cât să se facă remarcate dar și subtile, astfel alcătuind o aromă reconfortantă și elegantă. Un parfum solid echilibrat ce poate fi purtat atat de femei cât și de bărbați. 

Folosește-l pe punctele de puls pentru a simți mirosul delicat al trandafirilor culeși dimineața foarte devreme. Pentru a face un miligram de ulei este nevoie de 50.000 de petale de trandafir, echivalentul a 3.5 kg de petale. Din cauza muncii laborioase pentru obținerea lui, este supranumit și "aur lichid".

Note principale din Rosa Damascena: Trandafir de Damasc, Lemn de Santal, Vanilie, Patchouli.